Pinot Prestige

Pinot Prestige

Finmiddag, elegans, firande av något viktigt, lyx. De 36 månaderna (så länge måste också en årgångschampagne ligga på flaska) i flaska på jästfällning ger en finstämd, fyllig, tydlig brödighet som bara lyfter vinet, inte på något sätt tar över. Det samspråkar välvilligt med de fruktiga tonerna av grapefrukt och omogen mango. Druvan som Strauch gjort detta på är Pinot Blanc, inte den vanligaste bubbeldruvan, men som den förmår lyfta vinet till höga höjder! 

Drick det för sig själv och se till att verkligen upptäcka alla de olika smaker som ryms i glaset! Eller servera med något lättare tilltugg. Ekologiskt

Strauch Manufaktur, Tyskland

Isabel Strauch och hennes man Tobias Weissbach gör mousserande viner på samma vis som man gör champagne. Efter en första jäsning på ståltank, tillsätts ytterligare jäst och socker, innan vinet hälls på flaskor där det får fortsätta jäsa i minst 15 månader. Vinerna görs dels av traditionella champagnedruvor - Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, dels på lokala druvor som Riesling, Pinot Blanc, Gewurtztraminer. Resultatet är unika, spännande, eleganta viner.

"Att dricka ett ekologiskt mousserande vin i toppklass är minst lika bra som att åka snowboard i djup snö.", är Tobias motto.

Odlingen är helt ekologisk och de producerar sin egen el för att vara så miljövänlig som möjligt.

De har lärt sig vinmakning och att driva företag genom utbildning och utlandspraktik, innan de tog över Isabels pappas vingård 2011.