Sans Sulfit

Sans Sulfit

När solen börjar dala en vårkväll, kanske har du slitit i trädgården hela dagen, kanske har ni vandrat i ett naturreservat med matsäck, eller är det ändå bara dags att sjunka ner i en fåtölj med ett glas läskande bubbel? Bruno Duffaus vita bubbel, som helt enkelt går under namnet "Sans sulfit", då han inte tillsatt några sulfiter alls (vilket man nästan alltid gör annars), är helt perfekt vid sådana tillfällen. Det är fruktigt, läskande med en syra som minner om gröna äpplen och vita vinbär men du kan också hitta lite päronaromer. Det finns också en aning sötma som balanserar syran förnämligt. Det gör att den också kan serveras till en fruktig dessert. 

Servera den väl kyld!

Tillverkat enligt "Method Ancestral", som lär vara den ursprungliga metoden för att göra mousserande vin. Det innebär att man inför den andra jäsningen (som sker i flaska), inte tillsätter nåt extra jäst och socker, som annars är brukligt. Istället stoppar man första jäsningen lite i förtid, så att jäsningen ändå kan komma igång i flaskan. 

Ekologisk

Domain Duffau, Gaillac, Frankrike
Druva: Mauzac (lokal druva i Gaillac)
Alkoholhalt: 10%