Åsa och Max

Utvalda viner med touch

Max och Åsa

Tänk att en enda klunk kan rymma smak av svarta vinbär, mörka plommon, läder och kanel! Och i en annan fläder, citron och nässlor.....Sånt går vi igång på. Och att smaken på klunken blir som förbytt om man tuggar på en köttbit istället för en bit paprika. Och vi vill att fler ska få möjlighet att uppleva sådana smaksensationer. 

Och vi  vill att fler ska få möjlighet att välja viner som tagits fram med hänsyn till naturen, historien, framtiden och kulturen.  

Det är så mycket vin som produceras fabriksmässigt i stora volymer där kvantiteten är viktigare än kvaliteten. Det finns så mycket viner som producerats med gifter och konstgödning. Och viner som...- Ja vi kan fortsätta länge. Men istället vill vi lyfta de bra vinerna, med många smaker, som odlats ekologiskt och hantverksmässigt. 

Åsa och Max är mor och son som brinner för dessa faktorer i vinvärlden. De tycker att det är himla roligt att sätta sig och hitta de där olika smakerna och känna hur de förändras och utvecklas, med tilltugget.

Att importera och sälja viner gör de som hobby.

Åsa har doktorerat i ekologi och arbetar annars med vetenskaplig publicering. Och så skriver hon trädgårdsartiklar och odlar en och annan grönsak och blomma själv. Det var genom samtal med vinkunniga evolutionsforskare som intresset för vin startade.

Max pluggar fysik och är inriktad på kvantmekanik. 

I familjen finns också Emilia, dotter och syster, som hjälper till med provsmakning, körning under vinresorna, dokumentering och sociala medier. Emilia är filosof med biologisk inriktning, poet och författare.